A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához az is elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során. A fotók készítése egy-egy gyakorlat, vagy jellemzőbben tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul. A tűzoltók munkája során természetesen mindenekelőtt áll az emberi életek és vagyoni javak mentése, amennyiben azonban lehetőségük adódik, kollégáink kiválóbbnál kiválóbb felvételeket készítenek. „A hónap fotóját” a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók által készített képek közül választjuk ki – fejtette ki a katasztrófavédelem.

Januárban a tűzoltói munkát leghűebben tükröző fotót Szabó László főtörzsőrmester a Keszthelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság járművezetője készítette január 5-én délután, amikor kigyulladt egy 35 négyzetméter alapterületű melléképület Alsópáhokon a Fő utcában.

A tűzesethez a keszthelyi hivatásos és az alsópáhoki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat.