A Programra minden olyan látványcsapatsport-támogatásban nem részesülő sportszervezet jelentkezhetett, amely országos sportági szakszövetség tagszervezeteként működik. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkársága a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ) együttműködve olyan fejlesztéseket támogat, amelyek célja a kis- és közepes sportegyesületek utánpótlás bázisának megtartása és bővítése.
 
A SOSZ csütörtöki közleménye emlékeztet rá, hogy a program kifejezetten azoknak a kis- és közepes sportegyesületeknek jelent hatalmas segítséget, amelyek más sportágfinanszírozási támogatásban nem részesülhetnek.
 
A HISZEK Benned! Sport Program II. alprogramjának köszönhetően a 2016 óta eltelt négy évben pályázati úton, összesen 1322 támogatási szerződés keretében 950 millió forint támogatás került a hazai kis- és közepes sportszervezetekhez. Amint a SOSZ írja, a program népszerűségét a jelentkezők magas száma is bizonyítja, az ötödik pályázati ütemben 910 sportszervezet 1221 szakosztálya, 102 sportági szakágban nyújtott be pályázatot, közel 2,5 milliárd forint értékben.
 
Az elmúlt négy évben ennek a programnak köszönhetően több ezer fiatal kezdett el versenyszerűen sportolni a kis- és közepes egyesületekben, az V. ütemben nyújtott támogatások pedig tovább segítik az utánpótláskorú sportolók számának bővülését - olvasható a tájékoztatásban.