A közlemény szerint Papp Gábor, a sármelléki repteret működtető Hévíz polgármestere, Kepli József János alpolgármester és Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport igazgatója a napokban a 15 millió eurós beruházással induló pilótaképzés egyik központjában, Oslóban tett látogatást.
    
Április végén Szijjártó Péter külügyminiszter és Stig Eyde, a norvég tulajdonú Közép-európai Légiközlekedési Klaszter (CEAC) elnöke jelentette be, hogy a CEAC partnerével, az ugyancsak norvég Pilot Flight Academyvel pilótaképző központot hoz létre a sármelléki repülőtéren. Itt alakítják ki a szükséges hangárokat, oktatási létesítményeket, szálláshelyeket és a szimulátorközpontot.
    
Az oslói tárgyalások során Hévíz képviselői találkoztak Stig Eyde-del, és ellátogattak a Pilot Flight Academy központjába, Sandefjordba. A pilótaképző központban Frode Granlund tulajdonos, ügyvezető a kollégáival bemutatta mindazokat a létesítményeket – a pilótaképző központot, a tantermeket, a szimulátorszobákat, a kollégiumot, a hangárokat és a gyakorlógépeket –, amelyek a tervek szerint a Hévíz-Balaton Airporton is helyet kapnak – közölte a hévízi önkormányzat.
    
A korábbi közlés szerint a képzések novemberben indulnak, a beruházás keretében a tervek szerint két éven belül az új hévízi akadémiának 300 diákja és 80 alkalmazottja lesz. Az akadémia közvetlenül légitársaságok részére fog pilótákat képezni.